Ansökan om skuldsanering

Kronofogdemyndigheten har skapat en blankett på vilken ansökan om skuldsanering kan göras. Blanketten kan laddas ner via nedanstående länk.

downloadAnsökan om skuldsanering (Blankett från KFM)

Kommentarer

 1. PB säger

  hej. jag är man o har döv.. jag klara inte räkning.. jag har mycket skuld pga över 10 olika lån ex banken , privatlån, snabblån också låna i förening ca 36.000.jag känner inte bra.. jag tror ca 325-350.000 tillsamma. behöver hjälp.. jag har fått 2 st konofogdenbrev o kan inte betala. mvh peter

 2. Skuldsanering.info säger

  Hej.

  Den bästa och enklaste vägen är att Du börjar med att kontakta budget- och skuldrådgivarna i Din kommun. De hjälper Dig med att såväl få översikt över Din ekonomi som att ansöka om skuldsanering om så behövs.

  Budget- och skuldrådgivarna i Västerår nås på tel nr
  021-39 00 00 och Du kan även skicka e-post till dem via följande länk:

  E-post till Budget och skuldrådgivarna i Västerås

  /Mvh Skuldsanering.info

 3. Mandeeq säger

  Hej mitt namn är Mandeeq Omar. Jag är en fyrabarnsmor som har haft det mycket tufft och som har på grund av betalningsanmärkningar inte sover bra på nätterna och får världens ångest när posten kommer.
  Jag har bott i Sverige sedan 2001 och kom som 18 årig ung kvinna. Jag har upplevt våld i nära relationer, familjeutredningar, livshot, misshandel både psykisk och fysisk och jag kämpade fr både mitt liv och mina barns och försökte hålla mig levande och stark för deras skull. Jag hade varken koll på räkningar eller krediter och nu efter flera år följer mardrömmen mig. Nu är saker och ting på väg att lösa sig för mig och barnen då vi har fått en lägenhet och jag fått ensam vårdnad om barnen efter en vårdnadstvistsprocess. Jag har en ny man i mitt liv och fått barn med honom. Det enda som kvarstår är mina skulder som gör livet svårt för mig. Har jag rätt att ansöka om skuldsanering? Min skuld är på 21.000kr ungefär.

 4. Skuldsanering.info säger

  Hej Mandeeq.

  Rätt att ansöka om skuldsanering har man alltid. Dock är det ytterst tveksamt om Din skuldsanering skulle bli beviljad. Skuldsanering är avsett för personer med betydande skulder som inte har något faktisk möjlighet att betala tillbaka skulderna. En skuld på 21 000 kronor är enkelt förklarat en skuld som Du bör klara av att betala tillbaka även om det kanske kan ta något eller några år.

  Du kan som sagt var alltid ansöka men Din ansökan kommer med största sannolikhet inte att bli beviljad.

  /Skuldsanering.info

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *